Dr. Edward Bach brit orvos, a harmincas években dolgozta ki a Bach-virágterápiát, amely a virágeszenciák segítségével a testi és lelki betegségek érzelmi okainak kezelésére megszüntetésére ad lehetőséget. A Bach-virágterápia egyaránt segítségül hívható testi betegségek, közérzeti ingadozások vagy lelki problémák orvoslására vagy akár az adott személyiségtípus fejlődésének előmozdítására.

 

Bach doktor filozófiája

Az embernek két része van, egy lelki és egy fizikai. Mindannyian egy feladattal érkezünk, mindenkinek megvan a helye és szerepe. Kérdés, hogy ott vagyunk-e? Hajlandóak vagyunk-e lelkünk által számunkra kijelölt leckével foglalkozni?

Egészség: Összhang lelkünk, gondolataink és testünk között. Hétköznapi értelemben ez azt jelenti, hogy bármi is feladatunk, szívvel-lélekkel végezzük azt. Ha szeretjük azt, amit csinálunk, biztosak lehetünk abban, hogy lelkünk parancsát követjük.

Betegség: Konfliktus lélek és az emberi személyiség között.

„A betegség nem kegyetlenség, nem is büntetés, hanem egyfajta korrekció. A lélek eszköze, amellyel rámutat hibáinkra, hogy visszatartson a nagyobb tévedések elkövetésétől, megakadályozza, hogy további kárt okozzunk, és visszavezessen az igazság és fény útjára, amelyről soha nem kellett volna letérnünk."

A Bach-virágterápia nem a betegségre koncentrál, hanem a beteg emberre, és ahogyan a betegség hat rá. Az érzelmeket, a jellemvonásokat veszi alapul.

Miként hatnak az eszenciák?

Minden embernek van egy adott energiaszintje, ami pozitív állapotában magasabb, negatív gondolatok, aggodalmak, terhek esetén alacsonyabb. A növények is rendelkeznek bizonyos rezgéssel, amit Dr. Bach éveken át kutatott, majd megtalálta azokat a növényeket, amelyek energiaszintje magasabb, mint az emberé. Ezen virágeszenciák segítik az emberben lévő negatív, gátló állapotok átalakítását. 38 gyógyító növényről és a Forrásvízről tapasztalta meg Bach doktor, hogy különféle lelkiállapotokra miképpen hatnak. A megfelelően kiválasztott növény felemeli az egyén energiaszintjét és harmonizálja azt, hogy képes legyen a regenerációra.