Hogyan történik a kezelés?

 

 • feltáró beszélgetés során beazonosítjuk a stresszt okozó ügyet

 • a kezelés során izomtesztelést alkalmazunk

 • elvégezzük a szükséges korrekciókat, oldjuk az ügyön az érzelmi stresszt

 • otthoni megerősítő feladatokkal segítjük a folyamatot

Mennyi ideig tart egy kezelés?

 • felnőtt oldás 90-120 perc
 • a gyermekek oldása 45-60 perc

Mennyi kezelés szükséges?

 • Erre nincs konkrét válasz, mindenkinél eltérő lehet. Általánosságban elmondható, hogy több kezelésre lehet szükség egy-egy ügy kapcsán.

 

FONTOS!

A kineziológia nem kezel betegséget, nem ír fel gyógyszert! viszont az érzelmi háttér felderítésével a gyógyulási folyamatra jótékony hatással lehet.

 

Tanulási problémák esetén segít a kineziológia?

Igen, az agyfélteke integrációs korrekciók segítségével:

 •  orvosolhatóak a tanulási nehézségek

 •  javítható a képességfejlesztés

 •  erősíthető a megértés, rögzítés, döntéshozatal

 

 

 

 

INFORMÁCIÓK a kineziológiáról

Kineziológia fogalma:

A kineziológia alternatív és kiegészítő jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő, megelőző jellegű holisztikus módszer.

Hatékonyan befolyásolja a test energiaáramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, s aktivizálja öngyógyító mechanizmusát. 

Hogyan működik?

Nagyszerűsége abban rejlik, hogy az izomtesztelés segítségével konkrét válaszokat kapunk a test tudatalattijától, megkerülve így a hitrendszert, tagadást, elkerülést. Az izomteszttel valójában az agyféltekékkel kerülünk kapcsolatba, onnan kapjuk az információt. Több jelzőizomot is lehet tesztelni,  leggyakrabban az elülső delta izmot (Deltoid Anterior) szoktuk segítségül hívni. 

 Minden múltbéli tapasztalat sejtmemória szinten rögzítve van bennünk, ezeket elő tudjuk hívni, és a traumákat gyengéden oldani tudjuk. Ez azért fontos, mert egy korábban megélt esemény kapcsán, minden emberben más és más érzelmek alakulnak ki. Az esemény bár ugyanaz, mindenki másképp éli meg. Ha ez stresszel jár, akkor a jelenben és a jövőben egy hasonló helyzetben bekapcsol az agy támadási vagy menekülési funkciója, és nem tudjuk higgadtan átgondoltan kezelni a szituációt. Így valójában a stressz irányít, nem a tudatos választásunk. Stressz helyzetben a tudatosság lecsökken, automatikus reakciók lépnek működésbe. Egy valódi vészhelyzetben ez nem gond, sőt hasznos...azonban sok élethelyzetet az agy túlreagál így meggátol bennünket a kiegyensúlyozott életben, a döntési szabadságunkban. Az oldás során feloldjuk az érzelmi blokkokat, kiegyensúlyozzuk az energiaáramlást, integráljuk az agyféltekék működését. Visszakapjuk a VÁLASZTÁSUNKAT. Így élhetjük a saját magunk által vágyott jelenünket és visszakapjuk a pozitív jövőképünket.

 

GYERMEKEKNEK is igen hatásos segítség a kineziológia. Önértékelési zavaroknál, tanulási nehézségeknél, érzelmi megterhelés esetén -és még folytathatnám a sort-hatékonyan tud segíteni. Nem is gondolnánk sokszor, hogy milyen látszólag kevés dolog elég ahhoz, hogy egy gyermek elkönyvelje magában azt, hogy ő nem tud jól teljesíteni az iskolában, nem szeretik, szerethetetlen. A hitrendszer pedig szigorúan igazolni fogja őt ebben, ha egyszer rögzített egy képet magában, magáról. A gyermekek hihetetlen érzékeny szenzorral élik a mindennapokat. Ha a feléjük közvetített verbális kommunikáció és a metakommunikácó nincs összhangban, ők inkább a metakommunikációt fogják fel. Nagyon fontos, hogy időben vegyük észre a gyermekek által küldött jeleket, és segítsünk nekik abban, hogy harmonikus, kiegyensúlyozott életet élhessenek, melyben tisztában vannak saját rendkívüli értékeikkel.

Kineziológus feladata:

A kineziológus feladata, hogy segítse kliensét életmódja, élet-vitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, a betegségek megelőzésében, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlődésben, a minőségileg jobb élet elérésében.

A kineziológus segítőként dolgozik. Ennek megfelelően a módszer eszköztárával és feltáró kérdésekkel segít megtalálni a kliens saját megoldásait az adott problémára. 


Honnan ered a kineziológia?

Múltja a kiropraktikához (csontkovács) vezethető vissza. Kutatások és tudományos vizsgálatok hosszú sora vezetett ahhoz, hogy a jelenleg alkalmazott formában életminőséget javító módszerré váljon. Több ága is létezik, a leggyakoribb itt Magyarországon a Three in One (One Brain), a Touch For Health és a Brain Gym. 

 

Ki lehet ma Magyarországon kineziológus?

 • Egészségügyi modul elvégzése-ETI-ben sikeres vizsga letétele
 • Természetgyógyász modul elvégzése-ETI-ben sikeres vizsga letétele
 • Életmód táborban való részvétel
 • Kineziológia tanulmányok igazolt megszerzése
 • Kineziológia vizsga letétele az ETI-ben
 • Működési engedély megszerzése (ehhez ÁNTSZ engedély szükséges)